Vanilla Delight Cream Pie

This pie is so deliciously good that you may want to make more than just one!  This recipe makes two, 4in pans but of course you can use a 8in spring pan. You can easily double this recipe and it will still be lower carb with no bad or funny after taste. Although I would not double the stevia or monk fruit exactly only because those sweeteners I found to mess things up if you over do it so I add them to taste.

I have noticed in so many recipes there is always so much erythritol sweetener being used and I always seem to cut it by half and add monk fruit or stevia to make up the full body of what a normal sweet treat should taste like. I like it when I can eat a dessert and not get a weird or bad after taste. This delightful pie is exactly that. Let me know what you think in the comments below!

 

What you will need

Crust

2 tbsp Coconut Flour

1 tbsp chocolate powder

1 tbsp Lakanto Monkfruit 2:1 Powder Sugar Substitute (Classic Powder)

2 tbsp melted butter

Pie Filling

1 cup heavy cream

4 oz cream cheese

1 tbsp vanilla

2 tbsp Lakanto Monkfruit 2:1 Powder Sugar Substitute

1/2 tsp monk fruit

1 whole dropper of stevia

Blueberry Sauce

1 cup frozen blueberries

1 heaping tbsp of vitafiber

1/2 cup water

1/4 tsp xanthan gum

Bring the blueberries and water to a boil for about 5 minutes. Add in the vitafiber after you turn the heat down and let simmer for 5 minutes. Then take off heat and whisk in the xanthan gum and let cool at room temperature. Leftovers can last up to a week in fridge.

Directions

Make the crust by adding the dry ingredients first then mix in the melted butter and push in at bottom of the pan or pans you’re using and set aside. Then mix the heavy cream with the sweetener first till forms soft peaks and than add in cream cheese, vanilla, monk fruit and stevia and mix up well. Once you have that ready, add that mixture to your crust and freeze for and hour.

Pig out keto style!

 

2 thoughts to “Vanilla Delight Cream Pie”

  1. Hmm is anyone else encountering problems with the
    images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or
    if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *